Pelegrinatge de la IT al santuari de la Mare de Déu de LLuc a Mallorca. 11 i 12 de maig 2024

Mallorca

La UA de Mallorca ha acollit a la seva terra els pelegrins perquè, acompanyats per Maria en les seves advocacions de la Mare de Déu de la Seu (la Mare de Déu de la catedral de Mallorca), la Mare de Déu de Gràcia, La Mare de Déu de Cura i la Mare de Déu de Lluc, fessin un recorregut per aquests enclavaments tan significatius a l'illa.

 

Per als 30 participants (membres de l'AP, de l'ACIT Levante Norte, ACIT Madrid i MIT) ha estat una vivència de fe, cultura i natura, impulsats pels acords de la darrera assemblea: caminant cap a un estil de vida més contemplatiu, compartint el nostre carisma i expressant amb paraules i gestos que som família amb Maria de Natzaret que es va posar en camí sense demora.

Senderisme i contemplació

Art, senderisme i contemplació

 

El matí de diumenge es va diversificar en dues activitats. Un grup, acompanyats per Maria Antònia Nicolau, va fer una passejada pels cinc monuments de pedra amb els tres alt-relleus de bronze que representen els misteris del Rosari. Són obres d'art veritables dels arquitectes mallorquins Joan Rubió i Guillem Reynés, i de l'escultor Josep Llimona, amb l'assessoria d'Antoni Gaudí. En arribar al cim, es va poder contemplar l'esplèndida panoràmica de la vall de Lluc i del clot d'Aubarca, i una gran part de la Serra de Tramuntana. Posteriorment van visitar el Museu i van fer una bella ruta pel Jardí Botànic.

Catedral

Visita a la Catedral de Mallorca

El dissabte al matí, i gràcies al degà de la Seu, Mn. Teodor Suau, van gaudir d'una visita guiada per tres dependències de la catedral de Mallorca: el presbiteri, remodelat per Antoni Gaudí i Cornet, que entre el 1903 i el 1915 va treballar a la reforma de la catedral gòtica per iniciativa del bisbe Pere Joan Campins i Barceló; la Capella de la Trinitat i els sepulcres reals; i la capella del Santíssim, que des de l'any 2001 i durant sis anys, l'artista mallorquí Miquel Barceló i Artigues va treballar en la realització dels murals de la capella en fang, per iniciativa del bisbe Teodor Úbeda Gramange.

 

 

El segon grup, guiats per Rose Miró i Boni Molada, va agafar un viarany de la muntanya per conèixer la Cometa dels Morts i anar a parar a l'enclavament des d'on es podia contemplar tota la Serra de Tramuntana.

El desig de pelegrinar en silenci, cap a l'interior d'un mateix, va tenir un moment especial en arribar al cim. Allà van viure una experiència orant, d'agraïment, de contacte amb la natura, amb la casa comuna a la cura de la qual ens urgeix el papa Francesc i els documents últims de la IT.

Al migdia el grup va celebrar l’Eucaristia en un dia tan assenyalat, el de l’Ascensió. La paraula de Jesús, "aneu al món sencer i proclameu l'Evangeli a tota la creació", va significar per a tots l'enviament a ser testimonis de la bona notícia.

 

Els participants van expressar amb força l’agraïment pel que han significat aquestes jornades d'entranyament entre ells, de goig i alegria pel carisma rebut, compartit.  “Ens hem quedat tots amb el cor ple”, expressen Pilar Sánchez i Maria Antònia Nicolau.

Santuaris

Recorregut pels santuaris marians

A la tarda, el grup va fer un recorregut pels santuaris de la muntanya de Randa: Mare de Déu de Gràcia i Mare de Déu de Cura. Després de creuar la zona del Pla de Mallorca, es van traslladar a la Serra de Tramuntana, patrimoni de la humanitat, per continuar la trobada mariana al Santuari de la Mare de Déu de Lluc, on els va donar la benvinguda el prior Mn. Marià Gastalver, gran coneixedor de la Institució Teresiana (IT), amb qui han treballat alguns membres IT.

Al sopar es van consumir productes propis de Mallorca i, a continuació, es va compartir un espai orant molt entranyable al cambril de la Mare de Déu, acompanyats també pel prior. Allí va estar present tota la IT amb tota la seva història. Les paraules de Pedro Poveda sobre l'amor a la Mare de Déu van cobrar un significat especial. També es va recordar la visita que va fer Josefa Segòvia el 1953 a aquest santuari i les paraules que han quedat a la memòria col·lectiva de la Institució Teresiana a Mallorca: “Demana, filla, que estic de gràcia”.

 

 


Web Internacional

Web Espanya

Pedro Poveda